Nyári táborban voltunk

Július 29. és augusztus 3. között iskolánk 33 tanulója (4.-7. osztályosok) 4 felnőtt kísérővel táborozáson vett részt az ország egyik legszebb táján, a Zempléni-hegység szívében, a füzéri vár szomszédságában található Pusztafalun.

További képekért klikk ide!

Csodálatos környezetben tölthettünk el 6 napot, mivel a tábor 5 hektáros területen fekszik, ahol csörgedező hegyi patak, kerti tó, focipálya és fedett közösségi helyiségek találhatók. A kristálytiszta levegő és a hűvös esték-reggelek igazán kellemesek voltak számunkra. Parasztházakban voltunk elszállásolva, az étkezést saját főzéssel oldottuk meg.

A táborozók változatos, sokszínű programokon vettek részt, rengeteg lelki élménnyel gazdagodtak. Jelmondatunk a következő volt: „új csomókat kötni, s a rosszakat oldani”.

Mindegyik napunkat áhítattal kezdtük és zártuk, reggelente elmélkedtünk, esténként a napértékelő soha nem maradhatott el. A csoportban végzett feladatoknak, a közös éneklésnek és táncolásnak köszönhetően igazi közösséggé formálódtunk. Szappanos Tibor plébános atya jóvoltából két alkalommal szabadtéri gitáros szentmisén vehettünk részt.

A reggeli torna, a nagy akadályverseny és a füzéri vár megmászása felejthetetlen élmények maradnak mindannyiunk számára.

Egyik diákunk a következőképpen fogalmazta meg a táborral kapcsolatos gondolatait:

„Hihetetlen elfogadás van ebben a táborban. Nem ítélkezünk egymás felett, nem vitatkozunk, és mindenben meg tudunk egyezni.”

„Hatalmas élmény volt számomra ez a sok program, búcsúzáskor senkinek a szeme nem maradt szárazon.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .