Csibetábor

Csibetábor 2017. augusztus 29-30.

Hagyományainkhoz híven az idén is Csibetáborba hívtuk és vártuk első osztályosainkat a tanév kezdete előtt néhány nappal. Mindkét reggelen jó hangulatú, zenés, dalos gyülekezővel indítottuk a napot. Ezután kézműves foglalkozások következtek, melyeket találós kérdésekkel, mondókával, mesével színesítettünk. A közös ima után friss pogácsával és finom teával vendégeltük meg a gyerekeket. Mindkét délelőttön közösen készültünk az évnyitóra: rövid zenés koreográfiát gyakoroltunk, kilenc kisgyermek pedig iskolaváró- iskolakezdő verseket adott elő. A nap további részében dalos gyermekjátékokat játszottunk, sokat énekeltünk, táncoltunk. Szép, tartalmas gondolatokat hallgathattunk Jézus szeretetéről. Kis elsőseink élményekkel telve térhettek haza mindkét délelőttről.

A tanító nénik és napközis tanító nénik (Komárné Urbán Melinda – Nagy Csilla, Szeri Rozália – Mikulásné Gyöngyösi Csilla) ezúton is köszönetet mondanak Barna-Papp Rozáliának, Ódor Lászlónénak, Kátai Tibornak, Orsolya nővérnek és a konyha dolgozóinak a táborhoz nyújtott segítségükért.

Gólyatábor

Constantinum középiskolai gólyatábor (2017. augusztus 28-29.)

2017. augusztus 28-án izgatott fehér (pólós) kisgólyák csapata indult el Kiskunfélegyházáról délre, Petőfiszállás felé.

A megérkezés és a szállás elfoglalása után rögtön kezdődött a program: a 9. évfolyamosok játékos feladatokon keresztül ismerkedtek meg osztályfőnökeikkel és osztálytársaikkal. Az ebéd után az iskolával, a kollégiummal, a Kalocsai Iskolanővérekkel és a Pálos Renddel kapcsolatos tájékoztatókat hallgathattak meg. A főzőverseny után, este tábortűz körüli játékok, majd éjszakai túra várta őket.
Másnap a reggeli után játékos vetélkedőkön mérhették össze tudásukat, kreativitásukat és ügyességüket. Az ebédet követő kötetlenebb beszélgetés után tollaikat (és hátizsákjukat) rendbe szedve fáradtan, de élményekkel eltelve tértek vissza Kiskunfélegyházára.

Kolis nyitóbuli

2017. szeptember 4-én tartottuk a kollégiumi gólyaavatóval egybekötött kollégiumi nyitó bulit. A program a kiskunfélegyházi Záportározó tónál kezdődött. A kollégisták lehetőséget kaptak a szemlélődésre, a vízpart, a tavirózsák szépségének megtekintésére, a kiscsoportos beszélgetésekre. Ezt követően az egyes évfolyamok kötélhúzásban mérték össze erejüket. A győztes idén a 10. évfolyam lett. A csapatokat a többiek hangos szóval lelkesítették.

A jó időt kihasználva többen fociztak, a tollaslabdáztak továbbá két felsőbb éves vezetésével táncot tanultak.

A vacsorát követően a Petőfi utcai kollégium udvarán gyűltünk össze. A végzősök egy pantomim jelenetet adtak elő, melyben a jó és a rossz csatáját láthattuk. Az előadás az egyén által hozott helyes döntések fontosságára hívta fel a tanulók figyelmet.

A nap fénypontjaként a végzősök vezényletével a gólyák avatása következett. Ennek keretében játékos tornagyakorlatokat végeztek a diákok, melyet a nagy sikert aratott karaokézás váltott fel. Az gólyák fogadalomtétele után az egész kollégium bekapcsolódott a nyár népszerű slágereinek éneklésébe. Köszönjük a Fornetti Kft.-nek, hogy rendezvényt az általuk felajánlott friss péksütemények kiosztásával tudtuk még élvezetesebbé tenni.

Kollégiumi beköltözés

Az Constantinum Katolikus Kollégium idén sikeres beiskolázást tudhat maga mögött, hiszen elmondhatjuk, hogy mindkét kollégiumunk teltházas. A felsőbb évesekhez idén 58 új kilencedikes csatlakozott. Többen már a beiratkozáson kérték, hogy kivel szeretnének egy szobába kerülni, míg a mások a gólyatáborban szerzett ismertségek után adták le kívánságaikat.

Az alsóbb évesek az augusztus 31-ei beköltözéskor még pityeregve váltak el szüleiktől, addig a felsőbb évesek már magabiztosan foglalták el szobáikat és önfeledten örültek a rég látott diáktársaiknak, kollégiumi nevelőiknek. A hét rövidsége miatt még aznap este a Petőfi utcai kollégium műfüves udvarán tájékoztattuk a kollégistákat a főbb tudnivalókról. Pénteken az első közös reggeli után a diákok Tanévnyitó ünnepségen és tanórákon vettek részt.

 

Nyári táborban voltunk

Július 29. és augusztus 3. között iskolánk 33 tanulója (4.-7. osztályosok) 4 felnőtt kísérővel táborozáson vett részt az ország egyik legszebb táján, a Zempléni-hegység szívében, a füzéri vár szomszédságában található Pusztafalun.

További képekért klikk ide!

Csodálatos környezetben tölthettünk el 6 napot, mivel a tábor 5 hektáros területen fekszik, ahol csörgedező hegyi patak, kerti tó, focipálya és fedett közösségi helyiségek találhatók. A kristálytiszta levegő és a hűvös esték-reggelek igazán kellemesek voltak számunkra. Parasztházakban voltunk elszállásolva, az étkezést saját főzéssel oldottuk meg.

A táborozók változatos, sokszínű programokon vettek részt, rengeteg lelki élménnyel gazdagodtak. Jelmondatunk a következő volt: „új csomókat kötni, s a rosszakat oldani”.

Mindegyik napunkat áhítattal kezdtük és zártuk, reggelente elmélkedtünk, esténként a napértékelő soha nem maradhatott el. A csoportban végzett feladatoknak, a közös éneklésnek és táncolásnak köszönhetően igazi közösséggé formálódtunk. Szappanos Tibor plébános atya jóvoltából két alkalommal szabadtéri gitáros szentmisén vehettünk részt.

A reggeli torna, a nagy akadályverseny és a füzéri vár megmászása felejthetetlen élmények maradnak mindannyiunk számára.

Egyik diákunk a következőképpen fogalmazta meg a táborral kapcsolatos gondolatait:

„Hihetetlen elfogadás van ebben a táborban. Nem ítélkezünk egymás felett, nem vitatkozunk, és mindenben meg tudunk egyezni.”

„Hatalmas élmény volt számomra ez a sok program, búcsúzáskor senkinek a szeme nem maradt szárazon.”

 

Tanévkezdés 2018

Kedves Szülők! Az alábbiakban a tanévkezdés aktuális, legfontosabb információit olvashatják:
– A füzetcsomag-vásárt augusztus 28-án, hétfőn (12:00-17:00) és augusztus 29-én, kedden (07:30-13:00) tartjuk a pénztár melletti 1-es teremben.
1. évfolyam: 2320 Ft
2. évfolyam: 2870 Ft
3. évfolyam: 2420 Ft
4. évfolyam: 2700 Ft
Az alábbi, sértetlen, írásmentes, bélyegzőmentes 2017-es beiskolázási utalványokat fogadhatók el: Posta Paletta-, Iskolai-, Gyermekvédelmi-, Ajándék-, Erzsébet utalvány, Sodexo iskolakezdési támogatási utalvány, Ticket Service beiskolázási utalvány.
A felmerülő számlaigényeket utólagosan a Könyök u. 2. szám alatti papírboltban lehet megtenni.
Az első évfolyamosok a Csibetáborban tudják majd megvásárolni a füzetcsomagokat.
– Az első tanítási nap 2017. szeptember 1. (péntek)
Ezen a napon a tanulóknak a 7:30-ra kell megérkeznie a Petőfi utcai főépületbe, ünneplő ruhában, nyakkendővel.
Kérjük, legyenek pontosak!
Ezután együtt átvonulunk a Sportcsarnokba, ahol tanévnyitó szentmisén és ünnepségen veszünk részt.
Erre a napra kérünk iskolatáskát, tolltartót és váltóruhát magukkal hozni! Valamint a bizonyítványokat is kérjük beletenni a táskákba.
Napközit, tanulószobát és menzát biztosítunk már erre a napra is, de a szülő írásos kérésére, ebéd után haza lehet menni.
A tankönyveket az első tanítási napon kapják meg a diákok.
Örömteli, szép napokat kívánunk!
Szeretettel várjuk a gyerekeket az iskolába!

Álláshirdetés

Álláshirdetés pedagógus munkakör betöltésére

A Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium pályázatot hirdet pedagógusi állás betöltésére az alábbi szakosok részére:

  • óvónő – alapfeltétel: alapvető keresztény hitbeli ismeretek
  • tanító szakos

A pályázathoz kérjük csatolni:

  • önéletrajz
  • motivációs levél
  • diplomamásolat
  • (ha van) egyházi ajánlás

Alapelvárás: rendezett, erkölcsös életmód, vallásgyakorlat;

Elbírálás várható ideje: legkésőbb 2017. augusztus 10.

A pályázatot az alábbi címre kérjük beküldeni:

Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium

6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi Sándor u. 2.

e-mail: constantinum@constantinum.hu

További információ: Mindák József (intézményvezető)

tel.: 76/431-786