Álláshirdetés

Álláshirdetés pedagógus munkakör betöltésére

A Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium pályázatot hirdet pedagógusi állás betöltésére az alábbi szakosok részére:

 • óvónő – alapfeltétel: alapvető keresztény hitbeli ismeretek
 • tanító szakos

A pályázathoz kérjük csatolni:

 • önéletrajz
 • motivációs levél
 • diplomamásolat
 • (ha van) egyházi ajánlás

Alapelvárás: rendezett, erkölcsös életmód, vallásgyakorlat;

Elbírálás várható ideje: legkésőbb 2017. augusztus 10.

A pályázatot az alábbi címre kérjük beküldeni:

Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium

6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi Sándor u. 2.

e-mail: constantinum@constantinum.hu

További információ: Mindák József (intézményvezető)

tel.: 76/431-786

Kollégiumi beköltözés

Tisztelt Szülők! Kedves Constis Kollégista!

A Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium kollégiumába a beköltözés ideje: 2017. augusztus 31. csütörtök 15:00 – 19:00

Helye:

6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi u. 11. (fiúknak, külsős tanulóknak)

Tel: 06-76-431-786

6100 Kiskunfélegyháza, Jókai u.4-6. (lányoknak)

Tel: 06-76-433-319

A beköltözéskor a következőket kérjük magatokkal hozni:

 • orvosi igazolás:,,Fertőző betegségben nem szenved, közösségbe mehet.”
 • ágyneműhuzat
 • az ágyra pléd
 • pohár, evőeszköz, tányér
 • tisztálkodási eszközök, WC papír
 • vállfa
 • A5-ös méretű kockás füzet hazautazós és üzenő füzetnek
 • A szekrénykulcsokért darabonként 1.000 Ft, azaz egyezer forint kauciót szedünk. Tanulónként 2-3 db szekrényt tudunk biztosítani, így ez alapján 2000-3000 Ft-ot szeretnénk kérni, amelyet kiköltözéskor visszaadunk.
 • Külsős kollégista esetén: iskolalátogatási igazolás.

Zsigóné Seres Judit
kollégiumvezető

Utolsó hét

Az utolsó hét hajrájában a kollégisták délutánját igyekeztünk egy kis programmal színesíteni. Kedden délután a sporté volt a főszerep. A fiúk többsége a focizást, a métázást választotta, míg a lányokat a frizbizés és a röplabdázás vonzotta. Szerda délután az iskolai digitális táblákon a kollégistáink filmet néztek. Ezt követően különböző kategóriákban értékeltük a 2016/2017-es tanév legjobbjait. Édességeket vehettek át azon szobák lakói, akik a tanév során a ,,Legrendesebb szoba” címet érdemelték ki. Díjaztuk továbbá a kollégium által szervezett legtöbb sportfoglalkozáson való részvételt, illetve azokat is jutalmaztuk, akik az idei tanévben sokat tettek kollégiumi közösségünkért.

Sportdélután

A Constantinum kollégistáinak 2017. május 17-én sportdélutánt rendeztünk a kiskunfélegyházi Vasas sportpályán. A csapatok 7 állomásból álló sorversenyen mérhették össze erejüket. A gyorsaság mellett az ügyesség is szerepet kapott, hiszen volt itt zsákban futás, kiskanállal vízhordás, puzzle kirakás, bowlingozás, mocsárjárás. A szép nyárias idő kedvezett a programok megvalósításának. Egy jó hangulatú délutánt tudhatunk magunk mögött, ahol a feladatok megoldása során valóban megmutatkozott a csapatok összetartó ereje. A napot fakultatív focizás és métázás zárta. A eredményhirdetésre az esti vacsora után került sor.

További képekért klikk ide!

Kerékpártúra

2017. május 22-én hétfőn 15 kollégista tanulónk 3 kísérővel részt vett a Tiszaalpáron megrendezésre kerülő Dr. Korzenszky Richárd OSB tihanyi perjel előadásán. A diákok iskolai biciklikkel mentek ki a bencés nővérekhez, ahol ,,Az én Arany János-képem” címmel hallgatták meg az atya előadását. Mind az kerékpározás mind az irodalmi téma tetszett a fiataloknak.

További képekért klikk ide!

Óvónői állás

A Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium pályázatot hirdet pedagógus állás betöltésére:

óvónő – alapfeltétel: alapvető keresztény hitbeli ismeretek

A pályázathoz kérjük csatolni:

 • önéletrajz
 • motivációs levél
 • diplomamásolat
 • (ha van) egyházi ajánlás

Alapelvárás: rendezett családi állapot, erkölcsös életmód, vallásgyakorlat;

Elbírálás várható ideje: legkésőbb 2017. augusztus 10.

A pályázatot az alábbi címre kérjük beküldeni:

Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium

6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi Sándor u. 2.

e-mail: constantinum@constantinum.hu

További információ: Mindák József (intézményvezető)  tel.: 76/431-786

Csehországban jártunk

Cseh-lengyel-magyar találkozón a Constantinum diákcsoportja

Idegen nyelvi kommunikációs készségeket fejlesztve, élményekben gazdagodva, baráti kötelékekben erősödve, kulturális és néphagyományi ismeretekkel gazdagodva térhetett haza a Constantinum tanulócsoport külföldi útjáról. Május végén folytatódott a cseh-lengyel-magyar program a kiskunfélegyházi Constantinum diákcsoportja számára. Ezúttal a Cseh Köztársaságban, Vítkovban volt egyhetes találkozó az ERASMUS+ támogatási programkeretben. A diákok és kísérőtanárai az ország nevezetességeivel való ismerkedés mellett a természet értékei, a múlt gazdagsága és üzenete, valamint a jelen modern technikája egyaránt középpontba került. Játékos ismerkedés, kooperációs feladatok, gyakorlatok, pisztrángozás és túrázás, szénbányába való leereszkedés, vaskohászati üzem megtekintése, a táj nevezetes sajt- és papírkészítésének fortélyaival való ismerkedés, valamint Olmütz gazdag kulturális múltbeli és jelenbeli értékeinek megismerése – ezek voltak a programrészek a cseh-lengyel-magyar diákcsoportok számára. A napok barátságos hangulatban teltek, idegen nyelvű kommunikációs készségek fejlesztése közben – számolt be lapunknak Könyves Gáborné, kísérőtanár.

Ballagás

2017. április 25-én kedden búcsúztattuk a Constantinum 22 végzős kollégistáját. A 18 Constis tanuló mellett 4 külsős diákunktól is búcsút intettünk. Zsigóné Seres Judit, kollégiumvezető ünnepi gondolatai után az alsóbb évesek egyenként – a személyes élményeket felelevenítve – szóltak ballagó társaikhoz, majd átadták az útravalóként szolgáló ajándékokat. Az alsóbb évesek nevében Dabis Brigitta gondolatait Szabó Richárd mondta el, míg a végzősök nevében Pecznyik Patrícia Laura búcsúzott. Az itt maradók közös éneke után megnéztük a végzősökről szóló meglepetés videót, amelyet az itt töltött 4 illetve 5 év fényképeiből Farkas Hunor állított össze. Az ünnepség végén a ballagók virággal fejezték ki hálájuk nevelőiknek, amelyet a közös koccintás követett.

További képekért klikk ide!

Szerenád

A hagyományokhoz híven az idei évben (2017. május3-án) is énekkel búcsúztak tanáraiktól, nevelőiktől a Constis végzős diákok. Az esti, kora délutáni óráktól gyalog és lovas kocsival vonultak városszerte diákjaink. A tantestület egy része a Constantinum ebédlőjében finom falatokkal várta a szerenádozókat. Nyílván a zenebona az alsóbb éves kollégistákat is kicsalogatta a szobáikból és ők is irigykedve nézték és hallgatták a felsőbb éves társaikat.

További képekért klikk ide!