Helyesírási verseny

Hagyományainkhoz híven ebben a tanévben is rendeztünk középiskolásaink számára  helyesírási versenyt,melyen tanulóink közül 42-en vettek részt. A verseny egy fordulóból állt, melynek során különböző nehézségi fokú feladatokból álló helyesírási tesztet kellett megoldaniuk. A verseny eredménye:

  1. helyezett: Mindák Réka (9. d)
  2. helyezett: Lantos Lóránt (9. ny)
  3. helyezett: Törökfalvy Alexandra (9. a) és Kiss Dominika (10. a)

Az első két helyezett tanuló képviselte iskolánkat a verseny Vácott megrendezett országos döntőjén. A versenyre való felkészítésben és a szervezési munkálatokban való részvételt iskolánk minden magyartanárának köszönjük.

Adventi gyertyagyújtás

Advent 1. vasárnapján ebben az évben is iskolánk 1. osztályosai gyújtották meg az első gyertyát a Sarlós Boldogasszony Templomban a 9 órás szentmisén. Versekkel és énekekkel köszöntötték az új egyházi évet.

Decemberi programok

Decemberben az adventi koszorú elkészítése már a karácsony közeledték jelzi. Az idei évben 15 fővel részt vettünk az Ótemplomban megrendezésre kerülő In Medias Brass rézfúvós quintett koncertjén, mely segítette az adventre hangolódást. December 6-án a kollégistákhoz is ellátogatott a Mikulás és szaloncukorral kedveskedett nekik. Többen részt vettek az Intézményi Mikulás futáson, nyolc fő pedig a városi Mikulás futáson is indult.

További képek megtekintéséhez klikk ide!

Családi életre nevelés

A Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesületének megkeresésére kollégistáink közül 30 fő lehetőséget kapott, hogy részt vegyen „A nagy család közös ügyünk” című nyertes pályázatukban, amely az  EFOP-1.2.1-15 – Védőháló a családokért pályázat támogatásával valósul meg intézményünkben.
A pályázat célja egybeesik az Egyesület alapszabályaiban rögzített célokkal, tevékenységekkel, így a megvalósítás során az alábbi szempontok kiemelt helyen szerepelnek: az élet, és az anyaság tiszteletére nevelés, a házasságért és a jövő generációjáért érzett felelősség erősítése.
A pályázatban részt vevő kollégisták 9-10. évfolyamos tanulók, akik ebben a tanévben összesen 6 alkalommal vesznek részt a workshop típusú rendezvényeken, amely családi életre való felkészítése orientálódik.
A foglalkozásokat Miklya Luzsányi Mónika vezeti.

Kollégista élet

A diákok a hét 5 napját a kollégiumban töltik, így többet tartózkodnak itt, mint otthon. Épp ezért fontosnak tartjuk, hogy a mindennapjaikat egy-egy programmal színesítsük. Az esti foglalkozásokat a tanulók kívánalmainak megfelelően alakítottuk ki, így az idei évben is indítottuk a futballt, a kosárlabdát, úszást valamint a kézműves foglalkozást, de új programként megjelent a biciklizés is. Az atyák által tartott bérmálkozásra felkészítő óra lelki feltöltődést biztosít, az arra jelentkezőknek. A kollégista lét megtanítja a gyerekeket az alkalmazkodás képességének fejlesztésére, az együttműködésre. A kollégium lehetőséget ad évekre szóló barátságok kialakítására. ezek a kis közösségek rendszeresen figyelemmel kísérik egymás jeles napjait, így közösen ünnepeljük a születésnapokat, névnapokat. A csoportvezetők által szervezett délutáni, esti programok: a mozizás, a teadélután, a múzeumlátogatás, vagy a korcsolyázás a csoportkohézió erősítésére szolgál. Időszakosan bekapcsolódunk a város, a plébániai és a városi iskolák által szervezett programokba, továbbá rendszeresen részt veszünk az iskolai rendezvények dekorációjának készítésében.

72 óra kompromisszumok nélkül

2017. október 12-én csütörtökön a Sarlós Boldogasszony Plébánia szervezésében Ivanics Zoltán atya hívószavára a Constantinum Kollégiumából 60 fő vett részt a 72 óra kompromisszumok nélkül elnevezésű programon. A diákok Kiskunfélegyháza központjában tevékenykedtek, ahol parkot takarítottak, szemetet szedtek, padokat festettek. A rendezvény mottója:„Több vagy, ha adsz!”is az önkéntességre és az önzetlen segítségnyújtásra hívta fel a diákok és egyben a társadalom figyelmét.

Összes kép megtekintéséhez klikk ide!

Kollégiumi csoportok

A kollégistákat az előző év tanulmányi eredményei, tanulási szokásai alapján csoportokba osztottuk. A kollégiumban idén öt csoportot alakítottunk ki. A jobb tanulmányi átlaggal rendelkezők a szobájukban tanulhatnak, míg másoknál a tanteremben való tanulás vezet eredményre. Negyedévente a tanulmányi munka függvényében lehetőség biztosítunk a tanulócsoportok közötti váltásra. A csoportvezetők igyekeznek a hozzájuk tartozó diákok tanulmányi munkáját nyomon követni, a házi feladatokat kikérdezni. Mind emellett nagy hangsúlyt fektetünk a tanulókkal való mindennapos kapcsolattartásra, az aktuális problémák megoldására, az új ötletek kiaknázására.

LAN-Party

Tavaly áprilisban számítógépes játékosok szállták meg a Constantinum Sportcentrum emeleti termét, hogy összemérjék tudásukat és ügyességüket (akkor még csak) a League of Legends nevű számítógépes játékban. Akkor megígértük egymásnak, hogy ezt a jó hangulatú programot máskor is megrendezzük. Ennek megfelelően 2017. november 5-én újra összegyűltünk, hogy egy vasárnap erejéig ismét birtokba vegyük az emeleti termet. Idén a LoL mellett a CS:GO is megjelent a választható játékprogramok között, de az, aki épp nem versenyzett, más játékokkal is elüthette az idejét. A nap végén újra megígértük: nemsokára folytatjuk…