Középiskolánkba felvételizőknek

Kedves Diákok! Tisztelt Szülők!

Nyílt napok a középiskolában: 2018.október 10., 2018.november 13., 2018.november 29., 2018. december 12., 2019. január 8.

Az alábbi sorokban segítséget kívánunk adni a felvételi jegyzék értelmezéséhez:

 1. Megjelölt kódok szerinti csoportosítás: Minden jelentkező minden olyan listán szerepel, amelynek kódját iskolánkban a jelentkezési lapján megjelölte.
 2. A tanulmányi területek kódjai:

GIMNÁZIUM

SZAKGIMNÁZIUM

ELUTASÍTOTTAK


 1. A jelentkezőket hozott jegyeik alapján rangsoroltuk. A felvételi tájékoztatóban meghirdettük, hogy az egyes kódoknál a tanulmányi területetekre jellemző tárgyakat fokozottan vesszük figyelembe, ennek megfelelően nem minden kódnál ugyanazok a jelentkezők egymáshoz viszonyított felvételi eredményei. Lehetséges pl. hogy X tanuló emelt informatika osztályban megelőzi Y tanulót, de az emelt humán gimnáziumi osztályban Y előzi meg X-et. Ez a tanulók egyes tárgyakból hozott jegyeitől, illetve az azokból számított, a tagozatnak megfelelő átlagoktól függ.
 2. Kódszámot kaptak: Iskolánk azoknak a tanulóknak adott sorszámot, akiket az adott kódszámú képzésekre felvenni szándékozik.
 3. Nem végleges a rangsor (feljebb kerülhet): Nagy valószínűséggel szerepelnek olyan tanulók is a listákon, akik első helyen nem a Constantinumba jelentkeztek. Ha őket az általuk előbb megjelölt iskolába fölveszik, akkor az utánuk rangsorolt tanulók jobb pozícióba kerülnek a mostaninál. A jelentkezők közül sokan a mi iskolánkban is több tagozatot jelöltek meg. Őket a szabályoknak megfelelően az egyes rangsorokban elfoglalt helyüktől függetlenül arra a tagozatra vesszük föl, amelyiket nálunk az első helyen jelöltek meg, és ott beleférnek a létszámkeretbe. A többi tanulmányi területen a helyük föl fog szabadulni. Ezek jelentős előbbre lépési lehetőséget jelenthetnek, akár 25-35 helyet is. Ebből az következik, hogy ha első látásra valaki úgy érzi, hogy nem fér be a megadott létszámkeretbe, még nem kell sem aggódni, sem módosítani. Telefonon szívesen segítünk ennek a dilemmának a megoldásában (l. lentebb).
 4. Módosítási lehetőség: Aki a felvételi tapasztalatok alapján szeretne iskolánkban továbbtanulni, de nem minket írt be elsőnek az eredeti tanulói adatlapjára, annak mindenképpen javasoljuk, hogy módosító lapján minket írjon első helyre, mert a győri Felvételi Központ a tanulókat – ha az igazgatók sorszámmal rangsorolták őket és beférnek a létszámkeretbe – az általuk megjelölt iskolák közül a legkisebb sorszámmal szereplőnek „adják oda”.

A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk megváltoztatására. Ilyenkor módosító tanulói adatlapot kell kitölteni. A módosításra minden tanulónak a saját általános iskolájában van lehetősége március 21-22-én. A módosító tanulói adatlapot az eredeti tanulói adatlap alapján kell kitölteni. Az eredeti adatlap másolatát az általános iskola a kitöltés után megőrzi, és módosítási szándék esetén a jelentkező rendelkezésére bocsátja. A módosítás során tanulmányi területet nem lehet törölni, azonban azok eredetileg beírt sorrendje átalakítható, illetve új tanulmányi terület felvételére is van lehetőség, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely a Tanulói adatlapon korábban is szerepelt. Új tanulmányi terület csak a már szereplő iskolákon belül, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg. Kérjük, hogy ha Intézményünkön belül szeretnének új tagozatot megjelölni, vagy a tagozatok sorrendjén változtatni, előzetesen egyeztessenek iskolánkkal. A módosító Tanulói adatlap kitöltésével a korábban kitöltött Tanulói adatlap érvényét veszti.

 1. Jelige vagy azonosító szám: Az előírásoknak megfelelően jeligét azoknál alkalmazunk, akik azt jelentkezési lapjukon és/vagy a felvételi eljárás során megadták. Aki nem adott meg jeligét, annak az azonosító száma szerepel a listán.
 2. További információ: Amennyiben szeretnének további tájékoztatást kapni vagy tanácsot kérni a felvételikkel, módosításokkal kapcsolatban, kérjük, hívják az iskola központi számát: 76/431-786, kérjék a vezetők közül: Mindák Józsefet (intézményvezető) vagy Nagy Zoltánt (intézményegység-vezető) – szívesen állunk rendelkezésükre.
 3. Nem vehetők fel – külön listán szerepelnek.

Április 20-án megkapjuk a Felvételi Központtól az Intézményünkbe felvehető tanulók listáját. Minden hozzánk jelentkező tanulót a Jelentkezési lapján megjelölt értesítési címén április 27-ig írásban értesítünk a felvételi eljárás eredményéről.

Mindák József – intézményvezető

 

Gimnázium:

 

GIMNÁZIUM – Tehetséggondozó NYELVI ELŐKÉSZÍTŐ

 

 

GIMNÁZIUM – EMELT IDEGEN NYELVI OSZTÁLY

 

 

GIMNÁZIUM – EMELT INFORMATIKA és MATEMATIKA (4 év)

 

 

GIMNÁZIUM – EMELT HUMÁN (4 év)

 

 

GIMNÁZIUM – EMELT TESTNEVELÉS (4 év)

 

 

GIMNÁZIUM – ÁLTALÁNOS GIMNÁZIUMI OSZTÁLY (4 év)

 

Szakgimnázium:

 

SZAKGIMNÁZIUM – INFORMATIKA ágazat

 

 

SZAKGIMNÁZIUM –  RENDÉSZET és KÖZSZOLGÁLAT

 

 

SZAKGIMNÁZIUM – SPORT

 

Kollégium:

 

KOLLÉGIUM

 

 

Megnyitás nagy méretben (PDF)

 

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK A JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSÉHEZ

GIMNÁZIUMBA ÉS SZAKGIMNÁZIUMBA JELENTKEZŐK RÉSZÉSZERE – érvényes a 2018-2019. tanévre jelentkezők részére

 az iskola hivatalos neve: Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégium

 • az iskola címe: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi Sándor. u. 2.
 • az iskola OM azonosítója: 063879
 • a tanulmányi területet meghirdető feladatellátási hely kódja: 001
 • a tanulmányi terület kódja:
 • 0001 (emelt idegen nyelvi osztály, 4 éves, első idegen nyelv: angol, második: német)
 • 0002 (emelt idegen nyelvi osztály, 4 éves, első idegen nyelv: német, második: angol)
 • 0003 (tehetséggondozó nyelvi előkészítő, 1+4 év, első idegen nyelv: angol, második: német)
 • 0013 (tehetséggondozó nyelvi előkészítő, 1+4 év, első idegen nyelv: német, második: angol)
 • 0004 (informatika ágazati, szakgimnáziumi osztály)
 • 0005 (rendészet és közszolgálat ágazati, szakgimnáziumi osztály)
 • 0006 (emelt humán, gimnáziumi osztály)
 • 0007 (emelt informatika és matematika, gimnáziumi osztály)
 • 0008 (emelt testnevelés, gimnáziumi osztály)
 • 0009 (általános gimnáziumi osztály)
 • 0010 (sport ágazati, szakgimnáziumi osztály)

Amennyiben felmerülnek kérdések, telefonon (76/431-786) vagy e-mailben (constantinum@constantinum.hu) várjuk érdeklődésüket.