Giricz Abigél sportkerékpáros szép eredményei – szeretettel gratulálunk!

Talán nem sokan tudják, a 9. A osztályos Abigél nemcsak a zenében és rajzban tehetséges, hanem a sportban is, többek között a kerékpározás területén. Néhány évvel ezelőtt még igen aktívan, ma már csak hobbi jelleggel bicajozik, és olykor indul versenyeken is.

Az Országos Országúti Kerékpáros Diákolimpia® volt az idei első rendezvény Debrecenben, ahol jókora eső után ment 10km-es időfutamban, és az V. helyet szerezte meg kategóriájában, az U17B-ben. Másfél hétre rá zajlott a Magyar Amatőr Kerékpáros Szövetség által a Szentendrei-szigeten rendezett 18km-es szintén időfutam bajnoksága, amire úgy tűnik lendületbe jött, mert megszerezte a II. helyet WU17-ben. A dobogóra a „Constis kék sapkát” vette fel – jó hírnevet szerezve itt is az iskolának az erős napsütésben – és persze azért is, mert jól illik a csongrádi Új Bárka Egyesület Körös-toroki Oxigénfalók Kerékpáros Team színeihez, amelynek csapatában, mezében versenyzett:)

A tanévet pedig az Országos Mountain Bike Kerékpáros Diákolimpiával zárta – mostanában ugyanis legszívesebben ezen a bicikli fajtán teker. A rekordszámú, 420 feletti nevezéssel Valter Attila világhíressé vált magyar kerékpáros egykori egyesülete és édesapja által szerevezett esemény kemény küzdelemnek ígérkezett. A Pest melletti csömöri dombokon az esős időszak a pályákat is megnehezítette. Jó néhányan feladták, sőt be sem vállalták így a megmérettetést, Abigél viszont egy héttel előtte elszenvedett „kirándulásos” balesete ellenére mégis indult. Sőt, az első 4 körben még vezetett is, aztán az utolsóban elengedte az addig háta mögött „utazó” mecseki ellenfelét. Így az XCC-nek (cross-country), azaz „rövidpályás”-nak nevezett verseny típusban a II. helyet szerezte meg.

Hátra volt azonban még a „Pumpapálya”, amit először rendeztek Magyarországon Diákolimpián.

Abigél számára is elég ismeretlen volt ez a „műfaj”, nem sokkal a verseny előtt volt csak lehetősége kipróbálni, jól tette, mert I. lett! A Mindenható jóvoltából a versenyszámok alatt szinte alig esett az eső, az estére csúszott eredményhirdetésekre viszont már belekezdett rendesen. Sokan nem is várták meg, ő viszont nem hagyhatta ki, hiszen olyan aranyérmet gyűjthetett be Országos Diákolimpián, ami eddig „hiányzott” a gyűjteményéből. Ugyanis volt már első korábban Országúti Kerékpárban, mind mezőnyben, mint pedig időfutamban, sőt Pályakerékpárban is több távon, Mountain Bike-on viszont most először lett Diákolimpikon®, Magyarország Mountain Bike Diákolimpiai Bajnoka! S bár a felvételi pontokba beleszámító többletet sport szempontból már „kimaxolta”, reméljük lesz még motivációja a a jövőben is, mert a tanév vége előtt Csongrád Város „Jó Tanuló, Jó sportoló” díját is átvehette…

További élménybeszámoló, kép- és videóanyag a htttp://www.ktof.team oldalon lelhető fel. YouTube csatorna: https://www.youtube.com/@ktofteam