Advent

A karácsonyi készülődés a kollégiumban is nagy szerepet kapott. A folyosókra, a szobákba felkerültek az ünnepi díszek, szalagok, fényfüzérek. Vasárnaponként a kollégisták visszaérkezése után rövid műsor keretében meggyújtásra került az adventi koszorú 1-1 gyertyája is.

A diákok javaslatára december 4-én kirándulást szerveztünk Szegedre, ahol az egyetemi város nevezetességeit, főbb épületeit tekintettük meg. A Dóm téri és a Széchenyi téri adventi vásár lehetőséget biztosított a hiányzó karácsonyi ajándékok megvásárolására. A résztvevő diákok a Constantinum Intézmény jóvoltából ingyenesen ülhettek fel az Óráskerékre, így fentről csodálhatták meg Szeged városát. A délutános vonatos kirándulásról mind a 21-en pozitív élménnyel tértek haza.

Az adventi időszak alatt kollégiumi csoportok a kiskunfélegyházi programokba is bekapcsolódtak, melynek keretében esténként jégkorcsolyázni mentek a diákok, délutánonként pedig megtekintették a Mézeskalács Kiállítást és a Művelődési Központ Adventi Vásárát.

A lelki feltöltődést a Rorate miséken való résztvétel biztosította a korán kelők számára.
További képekért klikk ide!