Év eleji csapatépítés

Az idei tanévre további 10 fővel bővítettük a kollégiumunk létszámát. Így összesen 2019. szeptember 1-től 150 fő számára biztosítunk férőhelyet a Constantinum Katolikus Kollégiumban.

Az első tanítási nap után a kilencedikesek a csoportvezetők vezetésével megismerkedtek Kiskunfélegyháza városával. A buszpályaudvar, a vasútállomás, a közelben található boltok, a gyógyszertárak mellett Kiskunfélegyháza főbb nevezetességeit, mint a szecessziós stílusban épített Városházát, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárat, a Kossuth utca 100 éves platánsorát is megtekintették a diákok.

Kedden délután a kollégistáinkat évfolyamonként 6 csoportba osztottuk. Három kilencedikes és 1-1 tízedikes, tizenegyedikes, tizenkettedikes csapatot alakítottunk ki. A csapatoknak 8 állomáson kellett helytállni, ahol játékos feladatokat és ügyességi játékokat kellett minél gyorsabban teljesíteni. A zsákban futást, a mocsárjárást, a vizes pohár cseppmentes adogatását nagyon élvezték a diákok. A puzzle kirakás, a tésztából nyakláncfűzés inkább a lányok, míg a bowlingozás és a dekázás főként a fiúk körében volt népszerű. A pontok számolásában és az állomások zökkenőmentes lebonyolításában is kollégisták segédkeztek. A délutánt az évfolyamok közti kötélhúzás tette még izgalmasabbá, ahol minden erejüket összeszedve küzdöttek a csapatok az első hely megszerzéséért. A nap végén a legjobb csapatok apró ajándékokat kaptak. A csapatépítő játékok elősegítették a diákok beilleszkedését.

További képekért klikk ide!