Hamvazkodás és házasság heti programok

Országosan 2018. február 11-én kezdődött el a házasság hete, amely a házasság intézményének népszerűsítésére, az egymásra való odafigyelés fontosságára hívta fel a lakosság figyelmét immár 11. alkalommal. Kiskunfélegyházán is több ingyenes program várta az érdeklődőket. Február 13-án 25 kollégistával vettünk részt a Városi Könyvtárban megrendezett ,,A házasság a család alapja” című előadáson, melyet Hajagos Gyula plébános atya tartott.

Február 14-én, az iskolai program részét képezte, hogy a 2. órában a középiskolások az Ótemplomban szentmisén voltak, melynek végén Rónaszéki Gábor iskolalelkész és Ivanics Zoltán káplán atya a hamvazással emlékeztetett bennünket halandóságunkra, azaz ,,Porból vagy és porrá leszel!”

Aznap délután a Constantinum 4 kollégiumi és 2 iskolai csapatot indított a Városi Könyvtárban megrendezett ,,Szerelmes Valentin” című játékos műveltségi vetélkedőn. A kvízjátékon zenével, filmmel, irodalommal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk a diákoknak, a tizenkét csapatból az első és a harmadik helyen is Constis csapat végzett.

Február 15-én este kb 40 fővel néztük meg Az ima erejével című filmet, melyet a Művelődési Központban ingyenesen vetítettek.

További képekért klikk ide!