Házasság hete és Valentin nap

2019. február 10-17. között került megrendezésre országosan a Házasság hete rendezvénysorozat, mely a házasság és a család fontosságára hívja fel minden évben a figyelmet. Mára 4 kontinens 21 országában ünneplik ezt az Angliából induló kezdeményezést, hazánk 2008-ban csatlakozott. A rendezvény fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége. A Valentin nap köré épülő városi programokba kollégistáink is bekapcsolódtak.

Diákjaink kérésére 02.12-én a Városi moziban a Szerelmünk napjai című filmet néztük meg. A film főhőse egy fizikazseni, akivel miután szakított a barátnője, ahelyett hogy lelkileg összetört volna, inkább egy időgépet készített, hogy visszaszerezze szerelmét.  A filmdráma mondanivalóját tekintve rádöbbenti a nézőt, hogy hiába próbálunk visszamenni az időben, hogy korábbi tévedésinket, hibáinkat kijavítsuk, valami miatt mégsem lesz minden tökéletes. Tehát törekednünk kell, hogy ne hibázzunk, de ha mégis, akkor meg kell tanulnunk azokkal együtt élni. Továbbá azt is megfigyelhettük, hogy egy személyben nem irányíthatunk mindent és mindenkit, hagynunk kell a másikat szabadon dönteni, hiszen saját véleményünket nem erőszakolhatjuk rá a másikra.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szervezésében megrendezésre kerülő középiskolásoknak szóló játékos műveltségi vetélkedőn február 13-án három csapattal vettünk részt. A diákok nagyon ügyesek voltak, így az első, a második és a negyedik helyezést is Constis csapat nyerte. Itt jegyezném meg, hogy január 30-án az Egészségfejlesztési Iroda által szervezett ,,Best of Kolesz – Túlélni tudni kell” című vetélkedőről is jutalmakkal tértek vissza diákjaink.

A február 14-ei Valentin-nap kapcsán kollégista párjainkat is figyelmesség jellemezte. A szerelem, a szeretet jelképeként több lány rózsával, szív alakú lufival, a fiúk pedig édességgel tértek be a kollégiumba. Ezen a napon 20 fővel vettünk részt a Mennyei csodák című ingyenes városi vetítésen, mely az Isteni gondviselést mutatta be. A tanulókat a film mélyen érintette, hitüket erősítette.

Képekért klikk ide!