Húsvét a kollégiumban

2019. április 16-án tartottuk kollégiumi húsvéti ünnepségünket. A kollégiumi csoportok felelevenítették az ünnep egyházi liturgiáját és az ide tartozó néphagyományokat.

A műsort néptánc bemutatóval kezdtük. A szilágysági táncokat az idei tanévben a szabadon választható foglalkozások keretében sajátították el a táncosok, Kátai Tibor tanár úr vezetésével. Ezt követően az egyik csoport színdarabbal, verssel idézte fel a nagyhét eseményeit, azaz Jézus kereszthalálának és feltámadásának főbb mozzanatait. Mindezt újszerű kezdeményezésként egy beszélgetés követett, melynek keretében két tanulónk élettörténetét hallgathattuk meg. Az egyikük az életcélok fontosságáról, a kitartásról, a sport szeretetéről, a célok elérése érdekében hozott lemondásokról beszélt. Míg a másik a családi élet, a szeretett, az összetartozás fontosságáról és ennek az egyéni megéléséről mondta el saját élettapasztalatait. Mindkét történettel a mindennapi életben való újjászületés, a megújulás, az újrakezdés lehetősége rajzolódott ki.

Ez követően a húsvéti jelképekről, a barkáról, a bárányról, a tojásról hallhattunk előadást.

Mindezt egy kortárs színdarab követett, mely a XXI. század wellness szállodás húsvétját állította párhuzamba a régi idők hagyományaival. Műsorunk végén a különböző korok locsolóverseit mondták el a kollégista fiaink, melyet a népszerű locsolkodás és a tojásosztás követett.

További képekért klikk ide!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .