Kazinczy verseny

Immár harmadik alkalommal rendeztük meg iskolánkban – 2017. december 18-án – a Kazinczyról elnevezett szépkiejtési versenyt 5-6. valamint 7-8. osztályos tanulóink számára. Az osztályok legjobb olvasói az első korcsoportban 12-en, a másodikban 8-an vállalkoztak a megmérettetésre. Először minden versenyző a szabadon választott szövegét mutatta be, majd – rövid felkészülés után – a kötelező szöveg felolvasása következett. A zsűri évről évre egyre eredményesebbnek ítéli meg a versenyt mind a szövegválasztást, mind a tanulók felkészültségét illetően. Ez alkalommal minden szöveg megfelelt a verseny kiírásának, s a tanulók is szépen felkészültek.

Mindkét korcsoportban az első három tanulót emeltük ki, akik könyvjutalommal és oklevéllel lettek gazdagabbak. Továbbá minden résztvevő kapott emléklapot és csokoládét is. Az első kategória (5-6. osztály) legeredményesebb tanulói: I. Fekete Zsófia Réka, II. Zugi Boglárka, III. Bársony Dorina. A második kategóriában (7-8. osztály) a következő eredmények születtek: I. Patyi Andrea, II. Csósza Anna Cecília, III. Horváth Klára Csenge. Mindkét kategória első helyezettjét (Fekete Zsófia Réka és Patyi Andrea) benevezzük a kecskeméti megyei fordulóra.

Köszönjük a zsűritagok (Gombkötő Zsuzsanna, Petyovszkiné Kovács Margit, Kapus Koletta) munkáját, valamint a verseny szervezését és a tanulók felkészítését iskolánk magyartanárainak, Bakai Ildikónak, László Évának és Tóth Alíznak.