Kerékpártúrák a Constiban

Kollégiumunkban a közösségépítés, sport, aktív életmód  egyik népszerű rendezvénye a különböző távú és célú kerékpártúra. Ezeken az eseményeken nemcsak kollégisták vehetnek részt, hanem iskolánk valamennyi tanulója is. Szívesen csatlakoznak hozzánk Kiskunfélegyháza többi kollégiuma is, ezzel erősítve az intézmények közötti baráti kapcsolatot is.

Város-felfedező túráinkon Kiskunfélegyháza- a központtól távolabb eső- részeit, nevezetességeit látogattuk meg. A természeti szépségekben gazdag Parkerdő, a Kálvária, a Templom-domb és sok olyan helyi látnivaló, aminek a megtekintését fontosnak tartjuk.  Az elmúlt években Bács-és Csongrád megye néhány szép településén is jártunk. Voltunk Tiszaalpáron, ahol történelmi-természeti szépségekben gyönyörködhettünk. Csongrádon, a festői Tisza útvonalát követve, Petőfiszálláson, a pálosszentkúti zarándokhelyen. Kirándultunk a Péteri-tóhoz, erdőn-mezőn karikázva.

A kerékpártúrákon nemcsak a látnivaló élményével gazdagodunk… erősiti az összetartozás, egymás iránti felelősség, segítőkészség érzését, hiszen azért kalandok, próbatételek, feladatok is adódnak bőven menetközben…

Nagy örömünkre szolgál, hogy ezek a programon egyre több tanuló vesz részt, nem ritka, hogy 40 feletti létszámmal tekerünk az éppen aktuális cél felé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .