Leszállt a Fradi Sas Félegyházán!

Nem is akárhol, hanem a Constantinum sportcsarnokában. A Ferencvárosi Torna Club kezdeményezésére megyénkben zajlik a Fradi Suliga eseménysorozat, amelynek második játéknapjára került sor október 24-én, hétfőn. Nyolc település egy-egy iskolája kapott lehetőséget arra, hogy megméresse magát.

Nemcsak kispályás labdarúgás volt műsoron, a projektgazda FTC különleges kommunikációs játékokkal, bűnmegelőzési és drogprevenciós programokkal gazdagította a 12-13 éves játékosok napját.

A labdarúgó mérkőzéseken kiemelt hangsúlyt kapott a Fair Play szellemisége, aminek csak egyik megnyilvánulása volt az, hogy minden csapatban folyamatosan pályán kellett lennie egy-egy lánynak is.

A megnyitó ünnepségen a Piramis Dance constis tanulókból álló táncosai varázsolták el a csapatokat, nézőket egyaránt.

Mindák József, a Constantinum intézményvezetője mellett jelen volt Balla László alpolgármester is. Mindketten igazi labdarúgás barátként és sportemberként szóltak a gyerekekhez.

A mostani, második fordulót rendező Constantinum méltó házigazdája volt az eseménynek, első osztályú körülményeket teremtett a játékokhoz és az interaktív előadásokhoz is, miközben sok segítő diák is támogatta munkájával az esemény lebonyolítását.

A constis csapat az eddigi 4 mérkőzéséből 3-at megnyert, egyen pedig nagy küzdelemben alul maradt.

A jövőre kialakuló végső helyezésben azonban a mérkőzések eredménye csak egy elem, számít még a sportszerűség, a különböző közösségi hozzájárulások és minden olyan más, a focihoz közvetetten kötődő érdem, ami a sporthoz, a tisztességes játékhoz, az egészéges élethez viszi közelebb a gyerekeket.

Folytatás tavasszal!