Mozgolódó sportdélután

Mozgolódó sportdélutánt tartottunk iskolánk Sportcentrumában február 23-án csütörtökön délután. A rendezvényre sok nagycsoportos óvodás ellátogatott szüleivel.
A délután egy mesével kezdődött, amely egy képzeletbeli iskolában játszódott. Ezután az ovisok a mozgásos, játékos feladatokból álló akadálypálya állomásainak teljesítése során gyűjthették össze azokat az “eszközöket”, amelyekre szükségük lesz majd az iskolában. A játékos feladatok között volt mocsárjárás, kosárra dobás, rollerezés, gőrdeszkázás, célba lövés, foci, különféle akadályok alatt, fölött való átmászás, horgászat.
A pálya teljesítése után a gyerekek a tanító nénik segítségével beragaszthatták az összegyűjtött iskolai eszközöket a menetlevélbe. Majd a menetlevél felmutatása után az iskola őr engedélyével uzsonnázni mehettek. Az uzsonna pogácsa és tea volt.
Miután mindenki sikeresen teljesítette az akadálypálya feladatait a tanító nénik érem és ajándék jutalmat adtak át minden kisgyermeknek. A délutánt közös táncházzal zártuk a Padkaporos Táncegyüttes néhány tagjának irányításával, akik iskolánk felsőbb éves tanulói.
Igazán tartalmas és jó hangulatú délutánban volt része minden jelenlévőnek.
Köszönjük Rádi Dezső testnevelő kollégánk szervező, megvalósító munkáját, akit a délután során a 11.C- és 10.C-s osztályok tanuló segítettek. Köszönjük a tanító kollégák: Komárné Urbán Melinda, Szabó-Magyar Adrienn és Farkasné Gáspár Renáta (és osztálya a 3.A) segítségét. Köszönjük továbbá Oláh Sándor rendszergazda technikai segítségét és iskolánk konyhai dolgozóinak az ismét nagyon finom pogácsa és tea elkészítését.