Nyári hittantábor

Iskolánk 40 tanulója és 5 pedagógusa 2018 augusztusában egy teljes hetet töltött a festői szépségű Zempléni-hegységben. Szállásunk Pusztafalun, az Öreg Bence Turistaházban volt, mely egy igazi gyermekparadicsom hatalmas füves területtel, saját tóval, focipályával…

Ezúttal hittantábort szerveztünk, ahol rengeteg tartalmas programot sikerült megvalósítanunk, s igyekeztünk maximálisan kihasználni a vidék túrázási lehetőségeit is. Elsétáltunk az Izra-tóhoz, felkapaszkodtunk a Füzéri várba és meghódítottuk a Mejeszke-oldalt.

Az indulás reggelén szentmisén vettünk részt, s a táborban sok lelki programmal gazdagodtunk. Részletesen megismerkedtünk Szent Erzsébettel, Szent Margittal, Szent Imrével és Szent Mártonnal. Hozzájuk kapcsolódóan kézműveskedtünk: rózsát hajtogattunk szalvétából, pajzsot illetve mécsest készítettünk.

Rendszeresen énekeltünk gitárkísérettel az erre az alkalomra készített énekes füzetünkből. Még saját tábori himnuszunk is volt!

A közös imádság, a lelki programok, az ünnepélyes tábornyitás és -zárás, a tábortűz, a filmnézés, a számháború, a vízibombázás, a lovaskocsikázás, a zumbázás és az éjszakai bátorságpróba alkalmával felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk.

Köszönjük a nagyszerű tábort Rozika, Reni, Edina, Margó néninek és Orsolya nővérnek, valamint lelkes buszsofőrünknek, Gábor bácsinak.

A Rozika néni által készített tábori videó megnyitásához klikk ide. további képekért pedig ide!