Rendhagyó csoportfoglalkozás

Hol nézzek utána annak, ami érdekel? Hol kaphatok segítséget házi dolgozatom megírásához? Létezik-e egy nyugodt hely a tanuláshoz, az olvasgatáshoz?
Hasonló kérdések vetődhetnek fel az információra éhes emberek, ahogy kollégistáink fejében is, melyekre, hogy választ kaphassunk, „kihelyezett” csoportfoglalkozást tartottunk a leánykollégium 4. és 5. csoportja számára a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, ahol Dr. Bánki-Horváth Mihályné fogadott bennünket az Ifjúsági sarokban. Röviden bemutatta a könyvtárt, ismertette a könyvtárhasználat feltételeit, a benne rejlő lehetőségeket. Kitért az Ifjúsági sarok funkciójára, aminek keretében megbeszéltük az Internet-és Médiatér használati feltételeit, a számítógép-használati, nyomtatási és fénymásolási lehetőségeket. Ezután felkerestük a könyvtár fontosabb helyszíneit: a Helyismereti gyűjteményt, ahol pl. a régi Petőfi-köteteket is gyűjtik, a modern olvasótermet, ahol külön polcra kerültek a középiskolai kötelező olvasmányok, ahogy a könyvtár által beszerzett újdonságok és az idegen nyelvű irodalom is, amire manapság igen nagy igény mutatkozik.
Beülhettünk az ÖKO-sarokba is, illetve megtekintettük az épület alagsorában található raktárt is.
Reméljük, hogy a hasznos és élménydús látogatás során szerzett ismeretek felkeltették kollégistáink érdeklődését a könyvtár gyakoribb és hatékonyabb látogatása iránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .