Szalagavató

A Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium szalagozó ünnepsége 2023. november 10-én került megrendezésre. A Sportcentrumban összegyűlt szülők, nagyszülők, barátok, érdeklődő diákok és pedagógusok jelenlétében a két végzős gimnáziumi osztályból (12.A és 12.E) összesen 29 tanuló kapta meg a szalagot, mely annak a jele, hogy őket már csak pár hónap választja el a ballagástól s az érettségitől. Erre az alkalomra a végzősök ünneplő ruhát öltöttek, és ünneplőbe öltöztették a lelküket is. A 12.A osztályfőnöke, Kolláth Rita tanárnő minden végzős diákjának maga tűzte fel a szalagot, míg Kovács János tanár úr 12.E osztályos tanulói a 11.-esektől vehették át a jelvényes kitűzőt.
Az ünnepi műsorra nagy izgalommal készültek a 11.-es gimnáziumi osztályok és osztályfőnökei, Petyovszkiné Kovács Margit és Benő László. Az ünnepély nyitányaként a kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai a Félegyházi fanfárt játszották el, majd a hálaadó ima következett Szabó Dorka Anna (11.A) és Faragó Gergő Levente (11.A) előadásában. Ezt követően Mindák József igazgató úr ünnepi gondolatait mondta el, Geszler Péter plébános atya megáldotta a végzősök szalagjait, s Dávid M. Bernadette, általános főnöknő a fenntartó képviselőjeként mondott köszöntőt. Ezek után a 11.-es ballagtatók előadták „Útravaló” című rövid műsorukat. A végzősök nevében Nikula Kitti (12.E) köszöntötte az egybegyűlteket, Csík Virág (11.D) pedig a szalagozott tanulókat. A műsor a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület látványos bemutatójával és a Padkaporos Táncegyüttes fergeteges produkciójával folytatódott. Az est fénypontjaként a végzős tanulók egy angol és egy bécsi keringőt mutattak be, s köszönetet mondtak Tapodiné Boda Brigitta tanárnőnek a koreográfiák megtanításáért. Végezetül a 12.-esek felkérték szüleiket egy táncra, és jó néhány fotót készítettek erről a számukra felejthetetlen napról.

További képek és cikk a Félegyházi Közlöny oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .